Na dodelijke politiekogel vier dagen rellen in Nantes

Uit Wikinieuws

8 juli 2018 

Nadat een 22-jarige man op 3 juli om het leven kwam in Nantes, zijn er vier dagen lang rellen geweest in de stad. Het dodelijke slachtoffer, Aboubacar Fofana, is een zwarte man tegen wie een arrestatiebevel liep vanwege de verdenking van drugshandel en diefstal van auto's. Fontana had die bewuste dag zijn auto in de achteruit gezet en een agent omver gereden. Bij zijn arrestatie had hij geen identiteitspapieren op en gaf hij een valse identiteit op.

Vanaf een dag erna braken er rellen uit in de districten Saint-Herblain, Orvault en Rezé. Zeven gebouwen zijn tot de grond afgebrand, waaronder het Maison des Haubans, het gemeentehuis van Bellevue en tientallen winkels. Daarnaast werden nog vele tientallen auto's van onschuldige burgers in brand gestoken. Pas vandaag werd het weer rustig in de buurt.

Tegen de politieman die de dodelijke kogel afvuurde werd gisteren een officieel onderzoek ingesteld.

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Nantes : plusieurs nuits violentes après la mort de Fofana », afkomstig van Wikinieuws (fr) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 8 juli 2018.
Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Riots in Nantes July 2018 », afkomstig van Wikinieuws (en) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 8 juli 2018.