Musical 'Sing song' in première

Uit Wikinieuws

20 juli 2017 

Vandaag is de Nederlandse musical Sing song in première gegaan. De film is een hartstochtelijke ode aan Suriname, waar de meeste beelden zijn opgenomen. De regie is van Mischa Kamp.

Het gaat over twee Nederlandse jongeren: Jasimine, die in Suriname is geboren, en Stijn. Ze gaan op uitnodiging naar Suriname voor een muzikale workshop en talentenjacht. Zonder het met anderen te delen, gaat Jasmine ondertussen ook op zoek naar haar moeder.

De hoofdprijs is een optreden met Kenny B. De Tilburgse zanger schreef samen met Glen Faria, alias rapper Fit, de muziek voor de musical. Zelf hebben de hoofdrolspelers ook een muzikale achtergrond: Jasmine (Georgiefa Boomdijk) was in 2013-14 deelneemster aan The Voice Kids en Stijn (Floris Bosma) studeert aan het conservatorium en speelt in de band Blupaint (winnaar van de Grote Prijs van Nederland (GPN), 2015).

25 oktober 2017 

Sing song vandaag in Suriname in première

De muzikale komedie gaat vandaag in Suriname in première in de TBL Cinemas. Co- en uitvoerend producent The Backlot heeft ernaar uitgekeken en is trots. De film werd niet alleen voor 90% in Suriname opgenomen. Ook bestond de cast en crew voor 75% en 90% uit Surinamers. De film kende de eerste dag een goede onvangst. "Dansend en zingend uit bioscoop door 'Sing Song'", schrijft StarNieuws, een van de leidende nieuwssites van Suriname.[1][2]

10 november 2018 

Sing song wint juryprijs in Chicago

Tijdens het Chicago International Children's Film Festival (en) heeft de jury Sing song tot winnende film uitgeroepen. Het festival is in Noord-Amerika het grootste en oudste filmfestival voor kinderfilms, en ook het enige voor kinderfilms ter wereld dat films voor een Oscar kwalificeert.[3]

Bronnen[bewerken]