Moskou: 41 doden na crash Sukhoi Superjet 100

Uit Wikinieuws

6 mei 2019 

Een Soechoj Superjet 100

Het dodental na de crash van gisteren van een Soechoj Superjet 100 op de luchthaven Sjeremetjevo in Moskou staat nu op 41. Aan boord waren in totaal 73 passagiers en vijf bemanningsleden. Een deel van de inzittenden lukte het om via glijbanen uit het brandende toestel te komen.

Het vliegtuig, dat net was begonnen aan een vlucht naar Moermansk, maakte kort na het opstijgen een harde noodlanding op de vertrekluchthaven en vloog daarna in brand.

De precieze oorzaak van het in brand vliegen is nog onduidelijk en wordt nog onderzocht. Mogelijk heeft een blikseminslag ervoor gezorgd dat de bedrading vlam vatte, waarop diverse systemen in de cockpit uitvielen. Diverse passagiers hebben bevestigd dat er voorafgaand aan de crash een blikseminslag was. De oorzaak kan echter ook een technisch mankement of een menselijke fout zijn

De vliegramp roept sterke twijfels op over de veiligheid van Soechoj Superjet 100. Dit is het eerste eigen Russische passagiersvliegtuig sinds het einde van de Sovjet-Unie.

Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: