Naar inhoud springen

Mooi weer voor landing Space Shuttle Atlantis

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

19 februari 2008 

Mooi weer voor landing Space Shuttle Atlantis

De weersverwachtingen voor de morgen voorziene landing van de Space Shuttle Atlantis zijn zeer goed, zo meldde de NASA vandaag.

Volgens een woordvoerder van de NASA is het weer zo goed dat de Shuttle morgen om 15:07 uur of om 16:47 uur (beide Belgisch-Nederlandse tijd) kan landen op het Shuttle Landing Facility in Florida. De Space Shuttle Atlantis kan ook landen op het Edwards Air Force Base om 18.12 uur of 19.47 uur (beide Belgisch-Nederlandse tijd). White Sands Space Harbor in de staat New Mexico wordt niet in gereedheid gebracht. In 1982 vond daar één landing plaats, dat was na de succesvolle missie van de STS-3.

De Atlantis komt terug van een veertiendaagse missie naar het International Space Station waar zij de Europese module Columbus had vastgemaakt. Maandag 18 februari werd er een inspectie van het hitteschild uitgevoerd, waarbij er geen problemen werden geconstateerd.

21 februari 2008 

Landing Space Shuttle Atlantis landde met succes op 20 februari om 15:07 uur Nederlandse tijd op het Shuttle Landing Facility op het Kennedy Space Center

Verwante berichten

[bewerken]

Bronnen

[bewerken]