Naar inhoud springen

Minstens 19 doden en 20 gewonden door brand in opleidingscentrum India

Uit Wikinieuws

24 mei 2019 

Skyline van Surat

Bij een brand in een opleidingscentrum in die Indiase stad Surat − ten noorden van Mumbai − zijn zeker minstens negentien doden gevallen, daarnaast zijn er twintig gewonden. Onder de doden zijn jonge studenten van het opleidingscentrum, ze waren allemaal onder de 20 jaar volgens de lokale politie.

Het betreffende opleidingscentrum is een gebouw van 4 verdiepingen. Op beelden van Indiase nieuwszenders is te zien dat er mensen vanaf de derde of vierde verdieping springen of proberen naar beneden te klimmen terwijl er dikke rook uit het gebouw komt. De brand woedde zich ook bij het trappencomplex waardoor ontsnappen een lastige klus was. De meeste doden kwamen om door te springen van de hoogste verdieping.

De oorzaak van de brand was een elektrische kortsluiting op de 2e verdieping. De brand begon tussen 15:45 en 16:00 plaatselijke tijd in een lokaal waar les werd gegeven en verspreidde zich razendsnel.

De brandweer rukte uit met negentien brandweerwagens en het blussen van de brand duurde enkele uren. Reddingswerkers gingen op zoek naar overlevenden.

Volgens ooggetuigen waren er 50 studenten aanwezig in het gebouw toen de brand ontstond.

De Indiase premier Narendra Modi zei op Twitter dat hij dacht aan de nabestaanden. "Extreem gekweld door de vuurtragedie in Surat, mogen de gewonden snel herstellen", aldus Modi.

Bronnen[bewerken]