Naar inhoud springen

Minstens 1500 doden door overstromingen in India, Nepal en Bangladesh

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

30 augustus 2017 

Minstens 1500 doden door overstromingen als gevolg van moessonregens in India, Nepal en Bangladesh

Het dodental als gevolg van de overstromingen van de laatste twee weken in delen van Zuidoost-Azië − India (Bihar, Uttar Pradesh), Nepal en Bangladesh − is opgelopen tot minstens 1500. De meeste doden (1300) vielen in India. Volgens internationale hulporganisaties zijn duizenden dorpen van de buitenwereld afgesneden. Ook zitten veel mensen dagenlang zonder voedsel en schoon water.

De drie voornoemde landen hebben elk jaar last van overstromingen tijdens het moessonseizoen (dat duurt van juni tot september), maar dit jaar is het nog een stuk erger dan gewoonlijk. Waarschijnlijk gaat het om een van de ergste overstromingen van de laatste decennia. Het Rode Kruis maakte begin vorige week al melding van 24 miljoen slachtoffers.

Grote delen van Mumbai lopen nu ook onder water. De stad kampt met de ergste watersnood sinds 2005.

Update 31 augustus 2017 

In Mumbai is een flatgebouw van vijf verdiepingen ingestort. Er zijn tot nu toe 12 doden geborgen, 25 mensen worden nog vermist. Waarschijnlijk was de fundering van het gebouw ernstig verzwakt door de extreme regenval. Duizenden gebouwen in de stad van meer dan 100 jaar oud lopen hetzelfde gevaar.

Bronnen[bewerken]

Op de Engelstalige Wikipedia is meer informatie beschikbaar over dit onderwerp, zie het artikel: