Naar inhoud springen

Minister voorspelt groei economie op Curaçao vanaf 2018

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

15 augustus 2017 

Minister voorspelt groei economie op Curaçao vanaf 2018

Minister Steven Martina voorspelt op Curaçao een sterke groei van de economie rond de jaarwisseling van 2018 naar 2019. "Het gaat een stuk drukker worden op het eiland," zo is zijn verwachting. Sectoren die zullen groeien zijn toerisme, zakelijke en financiële dienstverlening en internationale handel.

Tegen eind 2018 zal de nieuwe megapier opgeleverd worden, zullen twee grote hotels heropend worden, wordt begonnen aan de uitbreiding door Aqualectra en Curoil en zal de nieuwe LNG-terminal gebouwd worden. Deze bedrijvigheid zal volgens de minister ertoe leiden dat er mensen, diensten en goederen naar Curaçao komen die de economie zullen stimuleren. Hij roept de bewoners op nu al na te denken hoe er eind 2018 op ingespeeld kan worden.

Een opleving van de economie kan het eiland goed gebruiken. De economie was jarenlang niet erg sterk en haperde in het aflopen jaar ook nog vanwege de problemen bij Insel Air. Er zijn op de Cariben de laatste tijd wel weer allerlei spelers bijgekomen. Aan de problemen die het voor Curaçao heeft opgeleverd, wordt gewerkt aldus de minister.

Bronnen[bewerken]