Naar inhoud springen

Mesaanval in trein in Tokio

Uit Wikinieuws

7 augustus 2021 

Station Seijōgakuen-Mae (en), de aanval vond hier vlakbij plaats.

Bij een mesaanval in een forenzentrein van spoorwegmaatschappij Odakyu in Setagaya, een wijk in het westen van de Japanse hoofdstad Tokio, zijn vrijdagavond 20:40 plaatselijke tijd tien passagiers gewond geraakt. Een van de slachtoffers, een vrouw van in de 20, zou zwaargewond zijn geraakt aan haar rug en nek, maar niet in levensgevaar verkeren. De overige slachtoffers zouden alleen lichte verwondingen hebben. Negen van hen zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt.

De dader is een 36-jarige man. Hij wist in eerste instantie te ontkomen, maar werd enkele uren later gearresteerd, nadat hij zichzelf in een winkel bekend had gemaakt als de dader en verklaarde moe te zijn van het vluchten. Het mes had hij achtergelaten in de trein. Naar eigen zeggen wilde hij vrouwen zag die er gelukkig uitzagen van het leven beroven, waarbij hij zijn slachtoffers verder willekeurig uitkoos. Hij zou ook nog hebben geprobeerd brand te stichten in de treinwagon.

De machinist maakte een noodstop nadat hij had begrepen dat er een aanslag in de trein was gepleegd. Het treinverkeer tussen Station Shinjuku en station Seijōgakuen-Mae (en) werd enige tijd stilgelegd.

Er zou geen verband zijn tussen de aanval en de Olympische Zomerspelen die dit jaar in Tokio worden gehouden.

Japan geldt als een veilig land wat betreft terrorisme, desondanks lijken incidenten als deze er de laatste paar jaar vaker voor te komen. In Kawasaki vielen twee jaar geleden twee doden bij een aanval op een groep schoolkinderen.

Bronnen

[bewerken]