Naar inhoud springen

Merkel en Macron ontmoeten elkaar daags voor Wapenstilstandsdag op historische plek

Uit Wikinieuws

10 november 2018 

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron hebben een ceremoniële ontmoeting gehad in Compiègne in Noord-Frankrijk, een dag voor Wapenstilstandsdag. Morgen wordt de Wapenstilstand van 11 november 1918 herdacht. Het is dan exact 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd.

Merkel is hiermee de eerste Duitse leider die deze historische plek sinds 1940 bezoekt. Die keer was ook historisch, omdat Duitsland zich toen aan Frankrijk overgaf na afloop van de Tweede Wereldoorlog.

De twee leiders herdachten vandaag de verzoening tussen Duitsland en Frankrijk met de inhuldiging van een gedenksteen en de legging van een boeket bloemen. Daarnaast tekenden ze het bezoekersboek in een replica van de wagon waar in 1918 de vrede werd getekend.

Gerelateerd[bewerken]

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Merkel and Macron hold ceremonial meeting prior to Armistice Day », afkomstig van Wikinieuws (en) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 12 november 2018.