Mensen vast in tunnel tussen Mexico en VS

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

10 oktober 2006 

Vluchtelingen probeerde grens over te steken.
Mensen vast in tunnel tussen Mexico en VS

Zeker zeven mensen kwamen dinsdag vast te zitten in tunnel vlak bij de Amerikaanse grens met Mexico. Inmiddels zitten er geen mensen meer vast in de tunnel. De slachtoffers zijn Mexicaanse vluchtelingen die door middel van een kleine tunnel de grens probeerde over te steken.

De tunnel werd al enige tijd door de grenspolitie in de gaten gehouden. Twee mensen die op eigen houtje uit de tunnel wisten te komen, werden meteen gearresteerd. Toen bekend werd dat er nog zeker vijf mensen vastzaten in de tunnel, werden tientallen brandweerlieden opgeroepen om de slachtoffers te bevrijden. Tegen 18.00 uur Nederlandse tijd konde de reddingwerkers drie vluchtelingen bevrijden uit hun benarde positie. Twee, en mogelijk meer vluchtelingen zijn mogelijk teruggekeerd naar Mexico.

Het is niet bekend of de vluchtelingen gewond zijn geraakt. Volgens autoriteiten is de tunnel niet ingestort, maar was de uitgang niet groot genoeg. De slachtoffers zaten vast in het Amerikaanse deel van de tunnel, in San Ysidro.