Naar inhoud springen

Matthews is de snelste in eindfase met versnipperd peloton

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

18 juli 2017 

Michael Matthews

Matthews is de snelste in eindfase met versnipperd peloton

Michael Matthews heeft de rit in Romans-sur-Isère gewonnen.

Het peloton scheurde zich bij de start algauw in tweeën. Favorieten zoals Marcel Kittel en Nacer Bouhanni belandden in het achterste peloton en konden de rest van de wedstrijd geen rol meer spelen. Team Sunweb, van Matthews zorgde voor een hoog tempo in het eerste peloton om de achtervolgers voorgoed af te schudden.

De laatste kilometers op vlakke wegen ontstonden er waaiers, die zich van elkaar afscheurden. Daniel Martin, vijfde in het klassement op 1 minuut 12, werd verrast en moest een inhaalrace beginnen naar de eerste waaier met daarin de favorieten. Op de finishlijn klokte hij af op 51 secondes achterstand, en zo belandt hij op de zevende plaats.

In de eerste waaier was het Greg Van Avermaet die de aanval opende. Hij kon twee fraaie bochten nemen, maar de aankomstlijn was te veraf om de etappe te winnen. Hij werd ingehaald door Michael Matthews. Boasson Hagen, langs links, startte zijn sprint net te laat. John Degenkolb probeerde Matthews langs rechts te passeren, maar vond niet voldoende ruimte tussen Matthews en de hekkens in. Matthews kon rekenen op een 'fuck you' van Degenkolb, en later werd hij door de renner van Trek-Segafredo in de nek aangetikt.

"Matthews week van zijn lijn af en gooide de deur dicht voor mij. Ik ben al eens in volle eindsprint hard gevallen (in etappe 4 met Mark Cavendish) en wil dat niet nog een keer meemaken", verklaarde Degenkolb achteraf. Matthews is zich van geen kwaad bewust: "Ik heb geen idee waar hij het over heeft. Ze kunnen beter naar zijn gedrag kijken, dat was pas onsportief".

De klacht van Degenkolb tegen Matthews werd door de koersdirectie afgewezen.

Matthews komt nu op slechts 29 punten van groene trui Marcel Kittel te staan.

Bronnen

[bewerken]
Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: