Massaschutter Texas was luchtmachtveteraan

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

6 november 2017 

Massaschutter Texas was luchtmachtveteraan

De man die gisteren tijdens een ochtenddienst in een baptistische kerk in het plaatsje Sutherland Springs (Texas) het vuur opende is door twee rechtshandhavers geïdentificeerd als de 26-jarige Devin Patrick Kelley uit New Braunfels, een luchtmachtveteraan. In 2012 werd hij veroordeeld tot een jaar gevangenis wegens geweld tegen zijn vrouw en kind. Hij zou voor zover bekend geen terroristische motieven hebben gehad. Tijdens zijn vlucht werd Kelley beschoten door een buurtbewoner. Even later werd hij dood aangetroffen in zijn auto; onduidelijk is nog of hij zelfmoord heeft gepleegd of is omgekomen doordat de omwonende op hem schoot.

Bij de schietpartij kwamen 26 mensen om het leven. Daarnaast vielen er zeker 20 gewonden. 23 doden zouden in de kerk zelf zijn gevallen, twee mensen overleden buiten en een persoon stierf in het ziekenhuis. De leeftijden van de slachtoffers lopen uiteen van 5 tot 72.

De Amerikaanse president Trump en de gouverneur van Texas, Greg Abbott, hebben hun medeleven betuigd. Trump twitterde vanuit Japan, waar hij op dit moment op staatsbezoek is, dat hij de situatie in de gaten houdt. Hij zegt ook dat het echte probleem bij de geestelijke gezondheid ligt, niet bij de vuurwapens. Kelley noemde hij "een zeer gestoord individu".

Bronnen[bewerken]