Naar inhoud springen

Marciano Leyman, leadzanger Ghabiang Boys, overleden

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

28 december 2017 

Marciano Leyman, leadzanger Ghabiang Boys, overleden

Marciano Leyman, de leadzanger van de kaseko-band Ghabiang Boys, is vandaag overleden tijdens zijn bezoek aan Suriname. In zijn geboortedorp Sarakreek, ook bekend als 106 (Brokopondo), werd hij eerst onwel. Zijn overlijdensbericht verspreidde zich snel over de social media. Fans uit Suriname en Nederland reageerden geschokt op het nieuws. De band werd bekend met hits als Murder she wrote.

Het bezoek van de Ghabiang Boys aan Suriname aan het eind van het jaar trok veel aandacht en stond in het teken van het 25-jarig bestaan. Leyman woonde in Nederland. Het jubileum werd vorig jaar al gevierd in Almere en de band boekte deze reis speciaal om hem ook te vieren in Suriname. De band trad op Tweede Kerstdag op in het Flamboyant Park en had nog meer optredens gepland.

Presentator en MC Peter W. (Waterberg) reageerde geschokt. Hij had Leyman vorige week nog te gast in zijn entertainmentprogramma. Ook andere mensen uit de showwereld reageerden terneergeslagen, onder wie Chille Man die de afgelopen dagen nog met hem samenwerkte, en showpromotor Guno Ravenberg.

Leyman zong tot 2009 voor de Ghabiang Boys en keerde rond 2015 terug. In de tussentijd zong hij voor De Zware Guys, The Love Messengers Orchestra en Viety Guys the A-Team Crew. Hij was ook voetballer en speelde voor Transvaal.

[bewerken]

Bronnen

[bewerken]