Man steekt mensen neer in Streatham

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De plek waar het steekincident plaatsvond (Streatham High Road (en))

3 februari 2020 

In een winkelstraat in Streatham, een wijk in het zuiden van Londen, heeft zondagmiddag omstreeks 14:00 een 20-jarige man met een machete twee mensen neergestoken. De slachtoffers zijn een fietsende vrouw die in haar rug werd gestoken, en een voorbijganger die in zijn buik werd gestoken. De dader werd hierna door de politie neergeschoten voor een apotheek, waarna hij overleed aan zijn verwondingen.

De Londense politie zegt uit te gaan van terrorisme. De dader was op 22 januari vrijgelaten uit de gevangenis, na de helft van een gevangenisstraf van drie jaar te hebben uitgezeten. Hij was veroordeeld wegens terroristische activiteiten en het verspreiden van extremistisch materiaal. Hij stond nog onder toezicht van de autoriteiten, omdat reeds de vrees bestond dat hij een aanslag zou plegen. Dit verklaart waarom de politie hem snel kon uitschakelen.

De Britse premier Boris Johnson had het in een reactie over "plannen voor verdere fundamentele veranderingen in de manier wordt omgegaan met personen die zijn veroordeeld wegens terroristische misdrijven".

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?