Man doet zelfmoordpoging in plenaire zaal Tweede Kamer

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

22 maart 2018 

Man doet zelfmoordpoging in plenaire zaal Tweede Kamer

Tijdens een debat vanmorgen over georganiseerde criminaliteit in de plenaire zaal van de Tweede Kamer heeft een 65-jarige man uit Groenlo geprobeerd zichzelf van het leven te beroven. Terwijl VVD-minister Arno Rutte bezig was met een lezing, sprong de man ineens vanaf de publieke tribune. Naar verluidt had hij daarbij een voorwerp om zijn nek bevestigd, mogelijk een koord. Kamervoorzitter Khadija Arib heeft mogelijk het leven van de man gered door op de juiste manier eerste hulp te verlenen. Er ontstond grote paniek en de zitting werd meteen geschorst, waarna de zaal werd ontruimd.

De man is naar het ziekenhuis gebracht; hoe hij eraan toe is, is niet bekend. Ook over zijn precieze motief is nog niet alles duidelijk. Het zou gaan om een activist die in wiet handelde en in december hiervoor werd veroordeeld. Zijn grote doel was om de teelt van cannabis legaal te maken. Hij kampeerde de laatste twee maanden op het Binnenhof. Hij had zijn zelfmoordactie vanmorgen op Facebook min of meer aangekondigd: "Vergeef mij deze daad, ik moet dit doen om de politiek wakker te schudden. Ik kan ze niet bereiken met mijn boodschap".

Bronnen[bewerken]

Externe links[bewerken]

  • Sony Nafi, "Man probeert zelfmoord te plegen in Tweede Kamer in Nederland 22 Maart 2018", video op YouTube, 22 maart 2018