Naar inhoud springen

Luchthaven Orly doorzocht door anti-terrorismeafdeling na incident met man

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

18 maart 2017 

Luchthaven Orly doorzocht door anti-terrorismeafdeling naar aanleiding van incident

De Aéroport de Paris-Orly (bij Orly) is vandaag geëvacueerd en geheel doorzocht door de anti-terrorismeafdeling van de Franse justitie. De aanleiding hiervoor is een incident vanmorgen waarbij een 39-jarige man werd doodgeschoten.

De man viel drie militairen die de luchthaven bewaakten aan en pakte een van hen haar pistool af. Toen de man vervolgens wegrende, werd hij door de twee andere militairen doodgeschoten. Dezelfde man was eerder vanmorgen betrokken bij een schietincident ten noorden van Parijs, waar hij tijdens een verkeerscontrole het vuur opende op drie agenten. De auto waarin hij zat bleek later te zijn gestolen en is op een parkeerplaats bij Orly teruggevonden. Het zou gaan om een man die eerder was veroordeeld en nu op proefverlof was. Hij zou hebben gesympathiseerd met terrorisme. Hij had een fles benzine en een pistool bij zich en zou Ik wil sterven voor Allah hebben geroepen. Politiebronnen hebben tegenover persbureau Reuters verklaard dat hij een geradicaliseerde moslim was.

Het vliegveld is na het incident volledig ontruimd en doorzocht op explosieven en eventuele handlangers van de doodgeschoten man, wiens lichaam tevens is gecontroleerd op explosieven. De zuidelijke en westelijke terminals zijn geheel doorzocht, maar voor zover nu bekend is er niets verdachts gevonden. Wel zijn er twee personen gearresteerd naar aanleiding van het incident, volgens berichten gaat het om de vader en de broer van de 39-jarige man.

Ooggetuigen verklaren dat er grote paniek op het vliegveld ontstond nadat de schoten waren gehoord. Al het vliegverkeer naar Orly moest tijdens de ontruiming uitwijken.

Bronnen[bewerken]

Op de Engelstalige Wikipedia is meer informatie beschikbaar over dit onderwerp, zie het artikel: