Loodzwaar transport geslaagd

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

12 juli 2009 

WESTLAND – Het loodzware transport van drie transformatoren van Hoek van Holland naar het nieuwe 380kV-station in Westerlee is goed verlopen. Tennet, de landelijke beheerder van het Nederlandse elektriciteitsnet, coördineerde dit twee miljoen euro kostende mammoettransport, dat drie dagen duurde.

Voor het transport waren wegen aangepast en werden verschillende wegen afgesloten voor het andere verkeer. Omdat de gewone bruggen het gewicht niet aankonden waren er ook acht noodbruggen gebouwd. Per stuk wegen de transformatoren namelijk 330 ton. Het hele transport vond plaats onder grote publieke belangstelling, langs de route stonden duizenden mensen om de drie trailers met transformatoren te bekijken.

Het nieuwe 380kV-station in Westerlee is onderdeel van het "Randstad380"-project van Tennet, de uitbreiding van het hoogspanningsnet van de Maasvlakte via Bleiswijk naar Beverwijk. Deze uitbreiding vergroot de leveringszekerheid van het net en kunnen Westlandse tuinders via dit station elektriciteit gaan terugleveren aan het net.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?