Lichaam PVV-statenlid gevonden

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

4 juli 2012 

Lichaam PVV-statenlid gevonden

De politie heeft in de bossen rond Utrecht het lichaam gevonden van de sinds maandag vermiste ex-Statenlid en PVV'er Jos van Hal Scheffer. Dat heeft de politie woensdagochtend bevestigd. Zijn lichaam is door een passant gevonden. De politie gaat niet uit van een misdaad. Hij heeft waarschijnlijk zelf een eind aan zijn leven gemaakt.

Van Hal Scheffer, afkomstig uit Soesterberg, legde op 7 juni zijn functie als Statenlid van de provincie Utrecht neer nadat zijn vrouw, een advocate, werd aangehouden op verdenking van miljoenenfraude met vastgoed. De PVV'er werkte informeel bij het kantoor van zijn vrouw en deed daarvoor de acquisitie en de administratie. De politie nam papieren en stukken in beslag bij een huiszoeking.

Van Hal Scheffer liet op de dag dat zijn vrouw werd aangehouden in juni al weten dat hij zijn privéomstandigheden niet kon combineren met zijn werk in Provinciale Staten van Utrecht. Vier dagen later trok hij zich officieel terug. Intussen is hij opgevolgd door Wim Ubachs.

De echtgenote van Van Hal Scheffer wordt ervan verdacht woningbouwcorporaties opgelicht te hebben door uitspraken en brieven van rechtbanken en de Raad van State te vervalsen. Volgens ingewijden is er de afgelopen tijd ongeveer drie miljoen euro verdwenen van depotrekeningen van het advocatenkantoor.

Al een aantal maanden liep er tegen de advocate, die een kantoor hield in Den Haag, een tuchtrechtelijk onderzoek. De deken van de Orde van Advocaten in de regio Den Haag stapte met zijn informatie uiteindelijk naar het Openbaar Ministerie. Het OM wil niet ingaan op verdenkingen tegen de advocate. Er loopt momenteel zowel een tuchtrechtelijk als strafrechtelijk onderzoek.

PVV-leider Geert Wilders sprak vanmorgen in een reactie van "verschrikkelijk nieuws". Zijn gedachten gaan naar de nabestaanden uit: "Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe", aldus Wilders.

Bronnen[bewerken]