Lichaam Anne Faber gevonden en geïdentificeerd in Zeewolde

Uit Wikinieuws

12 oktober 2017 

Een deel van het natuurgebied in Zeewolde is vandaag doorzocht. De politie had sterke aanwijzingen dat het lichaam van de sinds 29 september vermiste Anne Faber hier ergens lag. Het gaat om een gebied in de buurt van het Nulderpad. Gisteren werd ook al naar de 25-jarige vrouw gezocht in hetzelfde natuurgebied, maar de politie zei gisteravond inmiddels belangrijke aanwijzingen te hebben dat er specifiek in dit gebied naar Anne Faber moet worden gezocht. Het betreffende gebied werd vannacht afgezet. Ook medewerkers van de GGD en het NFI (onder wie een schouwarts) zijn inmiddels ter plekke.

Vanavond om 18:00 is tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat uit forensisch onderzoek is gebleken dat een bij het Nulderpad gevonden lichaam dat van Anne Faber is. De oom van Anne Faber hield direct na de persconferentie een korte toespraak, waarin hij o.a. om terughoudendheid van de kant van de media vroeg.

De 27-jarige Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij Fabers verdwijning en afgelopen maandag werd gearresteerd, blijft langer in voorarrest. Op de dag van Fabers verdwijning hebben meerdere getuigen P. in Spakenburg zien rondrijden in de auto van zijn moeder, die die dag jarig was. Ook blijkt dat P. het gebied in Zeewolde heel goed kent. Michael P. zou de plek zelf hebben aangewezen. Eerder werd er naar Faber gezocht in de buurt van Huis ter Heide en Den Dolder. Bij Huis ter Heide werden enkele spullen van haar teruggevonden, waaronder haar fiets. Het sterke vermoeden is hierdoor gerezen dat de 25-jarige vrouw vanaf hier is meegenomen naar Zeewolde.

Bronnen[bewerken]

Update over de zaak-Anne Faber.