Krachtige aardbeving raakt Griekse Kos en Turkse Bodrum

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

21 juli 2017 

Kos
Bodrum

Krachtige aardbeving raakt Griekse Kos en Turkse Bodrum

Een aardbeving heeft het Griekse Kos en het Turkse Bodrum getroffen. Er zijn in totaal meer dan 500 slachtoffers, onder wie twee doden en twaalf ernstig gewonden; een Zweedse toerist raakte een been kwijt. Er is mogelijk een Nederlander bij die zijn voet heeft gebroken. Belgische gewonden zijn er niet gemeld. De twee doden vielen in Kos, waar het dak van een bar instortte. Het gaat om een Turk van 39 en een Zweed van 22; beiden waren daar op vakantie.

Er werd een kracht van 6,6 op de schaal van Richter gemeten. De aarde begon rond half twee 's nachts te schudden, toen er nog veel toeristen uit waren. Velen van hen renden de straat op. 's Nachts werden nog verschillende naschokken gevoeld, waarvan één een kracht van 5,1 op de schaal van Richter had. Aan Turkse zijde kwam een lichte tsunami 100 meter landinwaarts.

Update - 22 juli 2017 

Als gevolg van de aardbeving is de belangrijkste haven van Kos sinds gisteren gesloten en veel vliegreizen zijn geannuleerd. De burgemeester van Kos, David Yerasklis, noemt het gezien het grote aantal mensen dat op het moment van de aardbeving buiten was een wonder dat er maar twee doden zijn gevallen.

Bronnen[bewerken]


Op de Engelstalige Wikipedia is meer informatie beschikbaar over dit onderwerp, zie het artikel: