Naar inhoud springen

Kraakpand 'We Are Here' maandag ontruimd

Uit Wikinieuws

21 juni 2018 

Het kraakpand van de asielzoekers van 'We Are Here' in Amstelveen wordt mogelijk aanstaande maandag ontruimd, dat wil burgemeester Eenhoorn. Het pand in de Groen van Prinstererlaan is sinds begin deze maand ingenomen door de krakers, nadat ze panden aan de Rudolf Dieselstraat moesten verlaten. Het gaat om uitgeprocedeerde asielzoekers.

Het Openbaar Ministerie schreef de krakers aan over de ontruiming. 'We Are Here' had tot woensdag de tijd om een geding aan te spannen tegen de geplande ontruiming. De groep zou dat niet tijdig hebben gedaan, waardoor de burgemeester de ontruiming maandag door wil laten gaan. Twee uur voor de geplande ontruiming volgt niettemin nog een kort geding. We Are Here-woordvoerder Khalid Jone hoopt met het kort geding de ontruiming te voorkomen.

Op 29 juni had een groep met tegenstanders van de krakers uit protest nog een vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) gepland staan. Op 8 juni werd deze al eerder gehouden. De bijeenkomst bleef toen verschoond van ongeregeldheden. Het ging toen om een relatief kleine groep die niet behoorde tot de rechts-radicale groepering Voorpost die een dag eerder met spandoeken het gemeentehuis binnentrok.

Bronnen[bewerken]