Naar inhoud springen

Kinder-producten van Ferrero teruggeroepen

Uit Wikinieuws

11 april 2022 

Alle Kinder-chocoladeproducten die de laatste tijd zijn gemaakt door de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen worden teruggehaald uit de Nederlandse en Belgische winkels. Het gaat in het bijzonder om Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Max 100g en Kinder Schokobons. De afgelopen weken zijn er in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België salmonellabesmettingen vastgesteld bij mensen die deze producten hadden geconsumeerd, vooral kinderen. In het VK zijn meer dan zestig besmettingen vastgesteld, in België worden 20 mogelijke gevallen momenteel onderzocht. Twee kinderen in Nederland bleken dezelfde soort besmetting te hebben opgelopen die ook werd vastgesteld in België en het VK.

Na onderzoek bleek de Ferrero-fabriek in Aarlen de vermoedelijke bron van de besmettingen. De fabriek is tot nader order gesloten. De FAVV heeft de vergunning voorlopig ingetrokken. Het bedrijf heeft aangegeven interne vertraging te hebben bij het delen van informatie die is opgevraagd.

De NVWA heeft inmiddels laten weten dat de fabriek ook in Nederland producten heeft afgeleverd, maar er is bij deze producten tot nu toe nog geen salmonella vastgesteld.

Bronnen

[bewerken]