Naar inhoud springen

Joran van der Sloot mogelijk burgerrechtelijk vervolgd

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

15 februari 2008 

Joran van der Sloot mogelijk burgerrechtelijk vervolgd

De moeder van de in 2005 verdwenen Amerikaanse scholiere Natalee Holloway, Beth Twitty, heeft conctact gezocht met de bekende Nederlandse advocaat Bram Moszkowicz. Ze wil namelijk proberen Joran van der Sloot via het burgerlijk recht aan te pakken. Ze nam dit besluit nadat de Arubaanse gerechtelijke autoriteiten hadden besloten Van der Sloot niet opnieuw in hechtenis te nemen ondanks zijn uitlatingen in het op 3 februari uitgezonden tv-programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Het waarheidsgehalte van zijn in het geheim gefilmde 'bekentenis' is twijfelachtig daar hij later alles ontkende en omdat de vriend die hem zou hebben geholpen bij het in zee dumpen van het lichaam van Holloway destijds helemaal niet op Aruba is geweest. Ook ontbreekt het aan meer bewijs. De gerechtelijke autoriteiten twijfelen voorts aan de geestelijke gesteldheid van Van der Sloot maar blijven hem wel verdenken.

In een tv-zending van NOVA op 15 februari deelde Moszkowicz mee dat hij gaat bekijken of Van der Sloot zich schuldig heeft gemaakt aan een zogeheten onrechtmatige daad. Hij denkt dat daarvoor twee zaken in aanmerking komen, namelijk dat Van der Sloot niet aan de politie had verteld wat er met Holloway in die bewuste nacht in 2005 was gebeurd, en dat de moeder van Holloway tot haar grote ontsteltenis pas in de tv-uitzending van Peter R. de Vries moest horen hoe alles zou zijn verlopen. Een mogelijk hieruit voortvloeiende burgerrechtelijke rechtszaak zal in Nederland worden gevoerd. Moszkowicz denkt dat een strafrechtelijke vervolging weinig kans van slagen heeft.

De vader van Natalee Holloway, Dave Holloway, denkt erover in de Verenigde Staten een burgerrechtelijke procedure tegen Joran van der Sloot te beginnen, zo liet hij in een tv-uitzending van EénVandaag op 15 februari weten.

Verwante berichten[bewerken]

Bronnen[bewerken]