Naar inhoud springen

Japan schenkt hulpgoederen voor calamiteiten aan Suriname

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

3 februari 2018 

Japan schenkt hulpgoederen voor calamiteiten aan Suriname

Buitenlandminister Yldiz Pollack-Beighle en ambassadeur Mutsuhiko Okada zijn de schenking van hulpgoederen door Japan overeengekomen die Suriname moeten helpen in tijden van calamiteiten. Het gaat om een schenking ter waarde van 1,8 miljoen Surinaamse dollar (circa 195.000 euro).

De hulpgoederen zijn samengesteld naar de behoefte die er op dit moment is in Suriname. De aankoop verloopt via een aanbestedingsronde in Japan. Het gaat om de schenking van trucks, ambulances, watertanks, mobiele verlichting en tenten. De goederen zullen uiteindelijk worden overhandigd aan het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR).

Japan schenkt de hulpgoederen in ruil voor een tegenprestatie. Het land wil zich kandideren voor verschillende fora waarvoor Suriname zijn steun zal verlenen. Japan heeft nog meer hulpprogramma's voor Suriname aangekondigd, waaronder in de bouw van een koelfaciliteit in Commewijne en de ontwikkeling van de lokale visserijsector. Ook geven de Japanners trainingen aan Surinamers. De Japanse ambassadeur zetelt in Trinidad en Tobago.

Bronnen

[bewerken]