Naar inhoud springen

Jan Helmond benoemd tot waarnemend rijksvertegenwoordiger

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

4 november 2017 

Jan Helmond benoemd tot waarnemend rijksvertegenwoordiger

Jan Helmond zal komende woensdag 8 november aantreden als waarnemend rijksvertegenwoordiger voor de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De benoeming van Helmond komt van de kersverse staatssecretaris Raymond Knops die in het Kabinet-Rutte III de portefeuille voor koninkrijksrelaties in handen heeft.

In deze functie vervangt hij de eerste rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella bij diens afwezigheid. Helmond zal deze functie slechts tijdelijk uitvoeren totdat er een definitieve kandidaat gevonden is. Voor Isabella zal er binnenkort overigens ook een vervanger aangewezen moeten worden. In augustus werd bekend dat hij alsnog moest opstappen, ondanks dat bleek dat de portefeuille hem geen drie maar zes jaar was toegekend.

Op dit moment is Helmond directeur van de Rijksdienst Caribisch Nederland. Deze functie zal hij ook blijven uitvoeren. Ervoor was hij voor Sint Eustatius eilandsecretaris (2010-2014) en daarvoor was hij afdelingsdirecteur voor sociale zaken en maatschappelijke zaken bij twee Zeeuwse gemeenten.

Bronnen

[bewerken]