Naar inhoud springen

Italiaanse brandweerlieden opgepakt voor brandstichting

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

7 augustus 2017 

Italiaanse brandweerlieden opgepakt voor brandstichting

Vijftien brandweervrijwilligers uit Sicilië zijn vandaag gearresteerd omdat ze twee jaar lang, tussen 2013 en 2015, bosbranden zouden hebben gesticht. Naar verluidt deden ze dit om een premie op te strijken die bij een brand wordt uitgekeerd aan de vrijwilligers. Het gaat om tien euro per uur in crisissituaties. Het merkwaardige fenomeen doet zich voor in de stad Ragusa op Sicilië. Brandweerlieden belden vaak ook zelf naar de centrale om niet-bestaande branden te melden.

De politie kwam de 15 brandweervrijwilligers op het spoor toen ze de statistieken vergeleken van brandweeroproepen over de streek. Hieruit bleek dat de geviseerde brandweerkazerne voor 120 oproepen uitrukte, terwijl andere maar 40 oproepen te verwerken kregen.

De belhamel van de groep wordt in het politieverslag beschreven als een persoon met "scherp crimineel vermogen zonder angst voor de gevolgen van zijn daden".

Er is een onderzoek gestart naar fraude en brandstichting bij de 15 leden van het brandweerkorps die na hun arrestatie opnieuw mochten beschikken. De leider blijft evenwel onder huisarrest staan.

Bronnen

[bewerken]