Naar inhoud springen

Italië: buschauffeur steekt schoolbus vol kinderen in brand

Uit Wikinieuws

20 maart 2019 

In San Donato Milanese, een gemeente die deel uitmaakt van de metropolitane stad Milaan, heeft een man de schoolbus die hij bestuurde in gijzeling genomen en in brand gestoken. In de bus zaten 51 scholieren en twee volwassenen. Hoewel het uit had kunnen lopen op een vreselijk drama, zijn er geen doden of zwaargewonden gevallen.

De man had van iedereen de telefoons afgepakt, waarna hij een van de docenten dwong om alle leerlingen vast te binden. Vervolgens goot hij de bus vol benzine en stichtte brand. Een van de leerlingen slaagde erin zich op tijd te bevrijden en belde het alarmnummer 112. Hierdoor waren reddingswerkers nog op tijd ter plekke om iedereen te redden. Er zijn geen ernstig gewonden, wel zijn enkele leerlingen met rookvergiftigingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen. De chauffeur zelf liep ook brandwonden op.

De chauffeur is gearresteerd, hij wordt onder meer beschuldigd van terrorisme. Het gaat om een in Frankrijk geboren 47-jarige man met Senegalese ouders, die sinds 2004 de Italiaanse nationaliteit had. Met zijn actie wilde hij naar eigen zeggen protesteren tegen het huidige beleid van de Italiaanse regering, waardoor er vrijwel geen migranten meer het land inkomen. Ook zou hij de vele doden die de laatste jaren op de Middellandse Zee zijn gevallen hebben willen wreken.

Bronnen

[bewerken]