Naar inhoud springen

Israël bombardeert 140 doelen in Gazastrook in reactie op raketaanval

Uit Wikinieuws

9 augustus 2018 

Het Israëlische leger heeft 140 doelen in de Gazastrook gebombardeerd. Daarbij zijn minstens drie doden gevallen: een strijder van Hamas en een 23-jarige zwangere vrouw samen met haar 1-jarige dochter. Ook zijn er voor zover bekend minstens vijf burgers gewond geraakt. Volgens het Israëlische leger is het bombardement een reactie op de 150 raketten die gisteren en vannacht vanuit de Gazastrook werden afgevuurd op Zuid-Israël. Daarbij zouden aan Israëlische zijde meerdere gewonden zijn gevallen. Met zijn raketafweersysteem IJzeren Koepel wist Israël 25 raketten te onderscheppen.

De huidige geweldsescalatie begon gisteren, toen een voertuig van IDF in de Gazastrook werd beschoten. Israël reageerde hierop met een aanval in het noorden van de Gazastrook.

Premier Netanyahu heeft een geplande reis naar Colombia afgezegd om te overleggen met de minister van Defensie en het leger. De Israëlische minister Yuval Steinitz heeft op de radio verklaard dat zijn land niet uit is op een nieuwe oorlog, maar dat die ook niet valt uit te sluiten aangezien er door Israël geen enkele concessie aan Hamas zal worden gedaan.

Bronnen

[bewerken]