Naar inhoud springen

Isabella gist nog steeds naar het motief van Plasterk voor zijn ontslag

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

22 november 2017 

Gilbert Isabella

Isabella gist nog steeds naar het motief van Plasterk voor zijn ontslag

Gilbert Isabella, nu nog Rijksvertegenwoordiger voor de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba tot en met het eind van dit jaar, is achtergebleven met vragen sinds voormalig minister Ronald Plasterk hem liet weten zijn contract op te zeggen. Hij zegt dat hij nog steeds niet heeft kunnen achterhalen wat het werkelijke motief erachter was. Dit zei hij tijdens zijn afscheidsreceptie vandaag op Bonaire.

Zijn vertrek eind augustus kwam pas op tafel nadat het Antilliaans Dagblad erachter was gekomen dat Isabella geen termijn van drie maar van zes jaar diende. Vooral op Sint Eustatius gingen de haren recht overeind staan omdat de samenwerking al die tijd teleurstellend was geweest. In zijn toespraak zei Isabella vandaag dat men bij zijn aantreden keek of de termijn van zes jaar kon worden verkort. Artikel 188 van die wet zou echter nog moeten worden aangepast en hij zou om die reden een termijn van zes jaar hebben gekregen.

Ook het aantreden van Isabella was al niet zonder controverse verlopen. Er was toen veel argwaan over het feit dat hij van dezelfde partij afkomstig was als Plasterk (PvdA). De vermoedens van vriendjespolitiek werden toen hardop uitgesproken.

In zijn afscheidsrede blikte Isabella terug naar zijn ambtstijd. Volgens hem bestaan er wilde verhalen over deze baan en de vermeende macht en autoriteit. Hij hoopt dat er op hem wordt teruggekeken als iemand die handelde en ingreep toen het nodig was in een functie waarin niet veel instrumenten beschikbaar zijn. Ook gaf hij aan bevoegdheden te hebben gemist. "Je hebt slechts een adviesrol" voegde hij eraan toe. De vele ministeries zouden er elk hun eigen ideeën op na hebben gehouden zonder dit op elkaar af te stemmen.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]