Naar inhoud springen

Irma trekt over Florida verder noordwaarts

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

11 september 2017 

Irma trekt over Florida verder noordwaarts

Gisteravond kwam de orkaan Irma aan land aan de westkust van de Amerikaanse staat Florida. Op dat moment was het nog een orkaan van categorie 1, met windsnelheden tot 135 km/u. Inmiddels is Irma verder afgezwakt tot een tropische storm, volgens het National Hurricane Center.

Niettemin is de schade ook in Florida tot nu toe aanzienlijk. Belangrijke plaatsen in Florida die door Irma zijn getroffen zijn Tampa en Saint Petersburg. Hier is de situatie met name gevaarlijk doordat deze plaatsen aan de Tampabaai liggen, waarvan het water door Irma hoog wordt opgestuwd. Ook zitten miljoenen mensen zonder stroom. Jacksonville heeft te maken gekregen met grote overstromingen. In Miami, dat aan de oostkust van Florida ligt, is vooral heel veel regen gevallen. In tegenstelling tot wat enkele dagen geleden nog werd verwacht is Irma niet hier aan land gekomen, maar aan de andere kant van Florida.

Ex-orkaan Irma zal hierna verder naar het noorden trekken, richting de staat Georgia, en intussen nog verder in kracht afnemen.

Bronnen[bewerken]