Inwoners van Bunschoten moeten extra alert zijn op hun kinderen

Uit Wikinieuws

5 juni 2017 

Inwoners van Bunschoten moeten extra alert zijn op hun kinderen na vondst lichaam Savannah

De burgemeester van Bunschoten heeft gisteravond alle ouders in de gemeente opgeroepen om extra alert te zijn op hun kinderen. Gisteravond laat werd publiekelijk bekend dat het eerder die dag in het water bij een industrieterrein gevonden lichaam dat van de 14-jarige Savannah Dekker is, die sinds afgelopen donderdag werd vermist. Savannah was nooit aangekomen bij een vriendin bij wie ze die middag huiswerk zou gaan maken. In Bunschoten hielp gisteren een groep van honderden vrijwilligers mee met zoeken naar het meisje, maar haar lichaam werd op een andere plek in de stad gevonden door een toevallige voorbijganger.

Opmerkelijk is dat afgelopen vrijdag het lichaam van een eveneens 14-jarig meisje uit Hoevelaken werd gevonden in een sloot langs het Emelaarsepad bij Achterveld, wat maar 20 km van Bunschoten vandaan is. Aanvankelijk ontkende de politie dat er tussen de beide zaken een verband kon zijn, maar inmiddels wordt er toch rekening gehouden met die mogelijkheid.

Er is nog meer. Afgelopen woensdag werd in Spakenburg een 17-jarig meisje herhaaldelijk klemgereden door een kleine zwarte auto. De twee inzittenden probeerden haar aan te spreken. Spakenburg maakt deel uit van de gemeente Bunschoten.

Bronnen[bewerken]

Gerelateerd[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: