India: zeker 33 doden nadat brug op trein terechtkomt

Uit Wikinieuws

2 december 2006 

In Oost-India zijn zeker 33 mensen, waaronder zeven vrouwen en vijf kinderen, zijn omgekomen toen een bijna 150-jaar oude voetgangersbrug instortte en terechtkwam op een passerende sneltrein. Dit gebeurde vlak bij de stad Bhagalpur (en). Zeker zestien andere personen, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn gewond geraakt, waarvan vier ernstig.

"We hebben informatie dat 33 passagiers dood zijn en dat er veel gewonden zijn," zei woordvoerder Rakesh Mishra. "Alle lichamen zijn eruit gehaald en we zijn bezig met het spoor vrij te maken om de treindiensten te hervatten."

De 150-jaar oude voetbrug vlak bij het Bhagalpur-station – in de deelstaat Bihar – stond op het punt om te worden afgebroken, maar stortte in toen een sneltrein onder de brug passeerde. Het meeste puin kwam terecht op een wagon van de trein waarin zeker 70 mensen zaten. De trein, die was vertrokken vanuit Howrah, was al twee uur te laat vertrokken. Inmiddels is ook een trein aangekomen vol met reddingswerkers en artsen. Reddingswerkers gebruiken kranen om de enorme brokstukken van de trein te halen.

Lalu Prasad Yadav, de minister van Vervoer, heeft bekendgemaakt een crimineel onderzoek te starten tegen het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het slopen van de brug.

Bronnen[bewerken]