Naar inhoud springen

India: appartementencomplex in Mahad stort in

Uit Wikinieuws

26 augustus 2020 

In Mahad, een industriestad in de West-Indiase deelstaat Maharashtra, is maandagavond een flatgebouw ingestort. Daarbij zijn volgens de laatste berichten 16 doden gevallen. Volgens iemand van de plaatselijke wetgeving waren er op het moment van de ramp zo'n 100 tot 125 mensen in het gebouw aanwezig. De reddingsoperatie is vanmorgen na 33 uur gestaakt. Er konden 78 mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

Het gebouw had vijf verdiepingen, waarvan de bovenste drie instortten. Het telde in totaal 47 appartementen, volgens de politie. Er woonden ongeveer veertig gezinnen.

Waardoor het gebouw instortte is nog onduidelijk, maar het spontaan instorten van panden is wel een bekend verschijnsel in India. De oorzaak is vaak gelegen in een slechte bouwconstructie en het feit dat bouwvoorschriften niet worden nageleefd. Daarnaast doet dit soort incidenten zich bij uitstek voor in het moessonsseizoen, dat loopt van juni tot september en waarin er veel overstromingen plaatsvinden. Onder meer de bouwer, de architect en de aannemer worden aangeklaagd als verantwoordelijken voor de ramp.

Bronnen[bewerken]