Naar inhoud springen

India: Boeing 737-800 breekt in stukken

Uit Wikinieuws

7 augustus 2020 

Het verongelukte toestel in 2008

Op Calicut International Airport (en), een internationale luchthaven bij Kozhikode, een stad in de Indiase provincie Kerala, is vrijdag een Boeing 737 van Air India Express verongelukt.

Het toestel was vertrokken uit Dubai als onderdeel van een serie repatriëringsvluchten voor Indiërs in het buitenland die eerder waren gestrand als gevolg van de COVID-19-reisbeperkingen. Vanwege het slechte weer deed het toestel enkele vergeefse landingspogingen, waarna het bij de derde keer misging; het toestel gleed van de baan en kwam in een vallei terecht, waar het in stukken brak.

Volgens de vliegtuigmaatschappij waren er 190 mensen aan boord, 184 passagiers en zes bemanningsleden. Er zijn volgens de laatste berichten zeker 18 doden, onder wie vier kinderen. De meeste andere mensen aan boord van het toestel zijn gewond geraakt. Ook de twee piloten zouden zijn omgekomen. Enkele gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het ongeluk vertoont overeenkomsten met een ongeluk met een ander toestel van Air India Express in 2010, waarbij 158 doden vielen.

Bronnen[bewerken]