Hotel krijgt geen ontheffing om over heringericht Muntplein te rijden

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

10 oktober 2017 

Hotel krijgt geen ontheffing om over heringericht Muntplein te rijden

Het Amsterdamse Muntplein is grondig heringericht om meer ruimte te bieden aan voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. Hotel De l'Europe stelt dat zijn 'valet parking' hier onder lijdt en is naar de rechter gestapt. De Rechtbank Amsterdam heeft het beroep echter ongegrond verklaard, zo werd afgelopen vrijdag bekend.

Door de nieuwe indeling moeten werknemers van het hotel een langere route afleggen als ze een auto van een gast parkeren of weer ophalen. Volgens het hotel gaat dit ten koste van het 'gewenste serviceniveau van een 5-sterrenhotel'. Het hotel wil daarom een ontheffing om over het Muntplein richting Vijzelstraat te rijden. Op die manier zijn werknemers minder lang onderweg als ze een auto naar de parkeergarage brengen.

De rechter vindt dit geen optie, omdat de auto's dan een drukke fiets- en tramroute moeten doorkruisen. Dat gaat ten koste van de verkeersveiligheid. De l'Europe heeft al een ontheffing gekregen om via een alternatieve route auto's snel van de parkeergarage naar het hotel te rijden.

Het hotel stelt verder dat de lunchinkomsten fors zijn gedaald doordat het hotel nu minder goed bereikbaar is. Volgens de rechter is deze klacht onvoldoende onderbouwd.

Bronnen[bewerken]