Hoofdprijs Suripop XX gaat naar Byciel Watsaam

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

6 augustus 2018 

Zaterdag kort voor middernacht werden de prijzen uitgereikt tijdens de Golden Edition Suripop XX in Paramaribo. De eerste prijs ging naar het lied Taa Fa dat geschreven werd oor Byciel Watsaam. Het werd gezongen door zijn vrouw Lycintha met Eugene Maine. Watsaam heeft meerdere nummer 1-hits op zijn naam en is in de Surinaamse muziekwereld vooral bekend geworden van inspirational en gospelliedjes. Taa Fa is een rustig nummer in het Ndyuka met begeleiding van percussie en een akoestische gitaar.

Pasensi, dat geschreven werd door Ornyl Malone, werd tweede. Het lied werd vertolkt door Yvanca. Mi gowtu van songwriter Harold Gessel behaalde de derde plaats; Powl Aamerali zong dit nummer. Daarnaast werd er nog een prijs uitgereikt voor de beste videoclip waarin So kele kele te horen is dat werd geschreven door Eros Banket. Het prijzengeld lag tussen de vijf- en tienduizend SRD (583 tot 1166 euro). Daarnaast nam de winnaar een beeldje in ontvangst dat was bedekt met 24 karaat bladgoud.

Tijdens de avond werden er twaalf liedjes opgevoerd. Daarnaast traden bekende artiesten van Surinaamse bodem op, te weten Kenny B, Damaru, Keizer, Denise Jannah en Edgar Burgos (Trafassi). De presentatie werd gedaan door Odette Miranda en Henk van Vliet.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?