Naar inhoud springen

Honderden doden na nieuwe aardbeving in Lombok

Uit Wikinieuws

8 augustus 2018 

Het dodental als gevolg van de nieuwe aardbeving van afgelopen zondag op het Indonesische eiland Lombok blijft oplopen. Een rapport dat is overhandigd aan de Regional Disaster Management Agency (BPBP) maakt melding van 347 doden. Staatspersbureau Antara houdt echter voorlopig vast aan het eerder genoemde aantal van 131 doden. Er is dus onduidelijkheid over het precieze aantal doden.

Verder zijn er duizenden gewonden. Meer dan 150.000 mensen zijn door de aardbeving ontheemd. Daarmee is de impact van deze aardbeving een stuk omvangrijker dan die van afgelopen week. De reddingshulp komt inmiddels volop op gang, maar er is weinig hoop dat er nog overlevenden zullen worden gevonden.

De beving gebeurde op zondagavond om 19:46 plaatselijke tijd, en had een magnitude van 6,9. Het epicentrum lag in de buurt van Loloan Village in Noord-Lombok, op 31 km diepte (volgens USGS). In het betreffende gebied hebben zich in de afgelopen eeuw vaker zware aardbevingen voorgedaan.

Update 13 augustus 2018 

Het officiële dodental staat nu op 436. Er zijn meer dan 13.000 gewonden. In totaal zo'n 390.000 mensen zijn door de aardbeving dakloos geraakt en 680.000 huizen zijn verwoest. De noodtoestand is inmiddels verlengd tot 25 augustus.

Bronnen[bewerken]