Naar inhoud springen

Honderden doden na explosie Nigeria

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

26 december 2006 

Honderden doden na explosie Nigeria

In Abule Egba (en), een wijk van de Nigeriaanse stad Lagos, zijn vele honderden mensen omgekomen na een gigantische explosie. Dat heeft het Rode Kruis bevestigd. Berichten over het aantal doden lopen uiteen van 200 tot wel 900, volgens sommigen.

Dieven die brandstof uit een pijpleiding probeerde af te tappen, veroorzaakte de explosie die een enorme vuurzee tot gevolg had. De brand woedt nog steeds en hulpverleners zeggen dat veel lijken nog niet zijn geborgen waardoor het dodenaantal nog zal oplopen.

Veel van de slachtoffers lagen te slapen toen de ramp plaatsvond. Zo'n 10.000 mensen zijn naar de plaats van de ramp gekomen. "Mensen schreeuwen, huilen. Ze proberen met mensen te praten. Lichamen liggen verspreid over de grond en we kunnen ze niet herkennen," aldus Ige Oladimeji van het Rode Kruis.

Veel huizen zijn verwoest en een groot deel van de lokale inwoners is omgekomen of hebben ernstige brandwonden.

Een woordvoerder voor de politie in Lagos verzekerde mensen dat de toevoer van brandstof is gestopt om het vuur onder controle te kunnen brengen.

Sommige gewonden, minstens 60, zijn voor meer dan 70% verbrand en zijn opgenomen in ziekenhuizen. Niet minder dan 60 huizen en 52 auto's zijn verwoest.

Op 17 oktober 1998 kwamen in Nigeria meer dan 1000 mensen om het leven door een soortgelijk incident.

Bronnen[bewerken]

Op de Engelstalige Wikipedia is meer informatie beschikbaar over dit onderwerp, zie het artikel: