Naar inhoud springen

Hillary Clinton zinspeelt op Barack Obama als running mate

Uit Wikinieuws

5 maart 2008 

Nadat ze op dinsdag 4 maart de voorverkiezingen in onder meer Ohio en Texas had gewonnen, maakte Hillary Clinton de dag erna de toespeling dat ze wel met haar tegenstrever Barack Obama als running mate de race voor het presidentschap zou willen ingaan.

Clinton won op 4 maart ook in Rhode Island maar niet in Vermont dat aan Obama toeviel. Het was voor Clinton erop op eronder. Als ze niet had gewonnen in Ohio en Texas dan zou het voor haar einde oefening zijn geweest. In het Democratische kamp is het daarom nog geen uitgemaakte zaak wie straks de Democratische kandidaat zal zijn, maar Obama staat nog wel steeds voor. Er komen nog diverse andere voorverkiezingen, onder andere op 22 april in het bevolkingsrijke Pennsylvania.

Bij de Republikeinen is John McCain verzekerd van de kandidatuur van zijn partij door in alle vier de bovengenoemde staten te winnen. Mogelijk krijgt hij het moeilijk de behoudend christelijke kiezers onder de Republikeinen aan zich te binden omdat deze hem op bepaalde gebieden te liberaal vinden. Hij heeft in ieder geval wel de steun van president Bush gekregen; deze is, zoals bekend mag worden verondersteld, zelf ook Republikein. Mike Huckabee, de Republikeinse nummer twee, houdt het voor gezien.

Bronnen[bewerken]