Naar inhoud springen

Herfststorm trekt over Midden-Europa, enkele doden

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

29 oktober 2017 

Herfststorm trekt over Midden-Europa, enkele doden

De zware herfststorm die afgelopen nacht en vandaag over Midden-Europa (Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië) is getrokken heeft in totaal minstens vijf levens gekost. In Tsjechië vielen twee doden door omgewaaide bomen, een vrouw bij Třebíč en een bejaarde man in Jičín. In het westen van Polen vielen eveneens twee doden. Bij de Pools-Duitse grensstad Szczecin werd een automobilist met auto en al van de weg geblazen en belandde tegen een boom, wat hij niet overleefde. Een andere dode viel in Opole door een omgewaaide boom. Ook in Duitsland heeft het noodweer een leven geëist, een 63-jarige man die kampeerde aan de Jadeboezem werd overvallen door een plotselinge stormvloed en verdronk. De 59-jarige broer van de man kon worden gered.

In het noorden en midden Van Duitsland is het treinverkeer door de storm grotendeels stil komen te liggen, doordat er bomen op het spoor zijn gewaaid of op bovenleidingen zijn beland. Bremen, Hannover, Braunschweig, Göttingen, Wolfsburg, Hamburg en Kiel zijn momenteel niet met de trein bereikbaar. Ook de internationale trein vanuit Nederland naar Berlijn rijdt niet. Delen van Hamburg staan blank doordat de Elbe buiten haar oevers is getreden, vooral het havengebied van de stad en de Vismarkt.

De storm raasde afgelopen nacht al over Nederland. In het Overijsselse Borne zijn twee agenten tijdens hun nachtdienst lichtgewond geraakt, toen ze tegen een omgewaaide eik aan reden.

In Duitsland heeft de storm de naam Herwart gekregen.

Bronnen[bewerken]