Help:Extensies

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Extensies of Uitbreidingen (op de Engelstalige Wikipedia Gadgets genoemd) bieden gebruikers extra functies aan of zorgen dat functies op een alternatieve manier worden gepresenteerd.

Instellen[bewerken]

De verschillende extensies kan je in- en uitschakelen onder het tabblad "Uitbreidingen" in je voorkeuren. Je dient na het opslaan van je voorkeuren wel je cache te legen (Firefox: Ctrl+Shift+R, Internet Explorer: Ctrl+F5).

Werking en ondersteuning[bewerken]

De extensies zijn voornamelijk gebaseerd op JavaScript en soms ook CSS, dus JavaScript moet voor uw webbrowser zijn ingeschakeld om ze te laten werken. Deze extensies werken meestal alleen met de Vector- of Monobook-skin.

Gebruikers-extensies moeten niet verward worden met MediaWiki-extensies, zie Speciaal:Softwareversie voor de op deze Wikipedia geïnstalleerde MediaWiki-extensies. Als gebruiker van Wikipedia kunt u deze niet uitkiezen, maar wel de mogelijkheden ervan benutten. Gebruikers-extensies zijn geen onderdeel van de MediaWiki-software, en ze worden meestal ontwikkeld en onderhouden door Wiki-gebruikers. Als blijkt dat een extensie problemen veroorzaakt, schakel deze dan uit.

Deze gebruikersextensies op Wikipedia dienen niet verward te worden met MediaWiki-extensies.

Tot slot: Het gebruik van deze extensies is op eigen risico.

Zie ook[bewerken]