Naar inhoud springen

Hek aan de grens moet wilde zwijnen uit Duitsland tegenhouden

Uit Wikinieuws

28 november 2018 

Van Venlo tot Vlodorp (gemeente Roerdalen) wordt een afrastering aangelegd die ervoor moet zorgen dat wilde zwijnen de grens vanuit Duitsland niet overkomen. De zwijnen veroorzaken namelijk veel overlast, zoals ongelukken met auto's en schade aan gewassen. Daarnaast vergroten ze de kans op een uitbraak van varkenspest.

Over een lengte van tientallen kilometers staat al een afrastering uit 2006, maar die werd nooit echt sluitend gemaakt en functioneerde daarom niet goed genoeg. Deze keer wordt het hele stuk gesloten.

Er bestaat een grote natuurlijke trek van wilde zwijnen uit het Brachter Wald in Duitsland. Daar zitten ze op hoger gelegen grond. Ze trekken nu naar de lager gelegen, nattere streken in Nederlands Limburg. Waarschijnlijk zullen ze niet om de afrastering heenlopen. In het noorden zouden ze dan in het stedelijke gebied van Venlo terechtkomen, en zuidelijk eindigt hun leefgebied.

Bron

[bewerken]
Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Hègk ane grens mót zwiender oet Duutsjlandj taengehaje », afkomstig van Wikinieuws (li) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 28 november 2018.