Hartstilstand werd di Tommaso fataal

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
David di Tommaso

2 december 2005 

De voetballer David di Tommaso is overleden aan een acute hartstilstand, waarschijnlijk het gevolg van hartritmestoornissen. Dit heeft FC Utrecht op basis van de resulaten van het onderzoek van het stoffelijk overschot naar buiten gebracht. De Franse voetballer overleed in de nacht van maandag op dinsdag tijdens zijn slaap. "Waarschijnlijk als een gevolg van een hartritmestoornis", verklaarde de club in een mededeling, maar naar de exacte oorzaak van die stoornissen wordt nog nader onderzoek gedaan.

Toen de Fransman naar FC Utrecht kwam, werden er bij hem geen hartkwalen gevonden. De club hanteerde daarbij al de strenge testen die pas dit jaar verplicht zijn gesteld.

Di Tommaso werd donderdagavond herdacht tijdens een indrukwekkende plechtigheid in Stadion Galgenwaard. Trainer Foeke Booy zei daarbij dat niemand ooit nog het shirt met nummer 4 (het nummer van Di Tomasso) zou dragen. Het lichaam is vrijdag naar Frankrijk overgebracht. Zaterdag volgt in besloten kring in Échirolles, een voorstad van Grenoble, de crematie.Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?