Naar inhoud springen

Grote zoektocht naar geestelijk gehandicapte jongen

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

1 september 2006 

Omstreeks 16.00 uur is de Mobiele Eenheid ingezet.

De politie is op dit moment op zoek naar een verstandelijk gehandicapte jongen van 12 jaar oud. De jongen was deze week met zijn groepsgenootjes en begeleiders op vakantie in een kampeerboerderij in Castenray. Vannacht was de jongen nog aanwezig maar rond 08.30 uur bleek de jongen vermist te zijn. De politie is hierop geïnformeerd en deze is direct, met behulp van de begeleiders, een zoekactie gestart. Motoragenten, patrouillewagens, een speurhond en helikopter ondersteunen de zoektocht. Om 16.00 uur is ook de Mobiele Eenheid ingezet bij de zoektocht. Zij zijn begonnen in het bosgebied tussen de Lollebeekweg en de Australiëweg. Vanuit Venlo gezien is dit het gebied links van de A73 onder Castenray.

De politie gaat er voorlopig vanuit dat de jongen de afgelopen nacht is weggelopen.

Het betreft een 12-jarige jongen, 170 cm lang, flaporen, kort bruin haar, grote bruine ogen. Hij draagt een opvallend gele trui met een spijkerbroek en is van karakter rustig. Hij is onbekend in de omgeving en voor het laatst gesignaleerd aan de Australiëweg tussen Castenray en Horst.

De politie roept mensen op ogen en oren open te houden en direct de politie te informeren wanneer men de jongen heeft gezien en/of ziet. In dat geval kunnen mensen de politie bereiken via telefoonnummer 0900-8844 of, in geval van spoed, 112.