Grote scheepsramp bij Djibouti

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

6 april 2006 

Rond 13 uur plaatselijke tijd is de boot Al-Baraqa 2 in de Golf van Aden gezonken, met een dodentol van 113 tot gevolg. Minimaal twintig anderen zijn als vermist opgegeven. Een dag later werden 36 mensen medisch verzorgd, bij zeven personen was de situatie ernstig.

Het schip was onderweg naar de Djamaad, een religieus festival dat werd gehouden in de stad Tadjoura aan de Golf van Tadjoura. Ondanks het feit dat het schip maar 80 mensen mocht vervoeren, waren er op het schip naast constructiemateriaal niet minder dan 200 pelgrims aanwezig. De echte oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk maar Ismael Tani, de adviseur van president Guelleh, liet al weten dat de te zware last waarschijnlijk aan het ongeluk ten grondslag ligt. Omar Souleiki, een ooggetuige, heeft het op zijn beurt over een kleine golf. Zoekacties door de Djiboutiaanse, Franse en Amerikaanse marine zijn afgeblazen voor de nacht van 7 op 8 april.

Toen de ramp zich voordeed, had men het over 69 doden. De volgende dag was de dodentol opgelopen tot 109. Nu is bekend dat al minimaal 113 personen door de scheepsramp het leven hebben gelaten.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?