Naar inhoud springen

Grote brand verwoest appartementencomplex in Kaag

Uit Wikinieuws

21 februari 2022 

Bij een grote brand in de nacht van zondag op maandag in een appartementencomplex aan de Beatrixlaan in Kaag (gemeente Kaag en Braassem) zijn twintig woningen en een restaurant op de begane grond verwoest. Ook is er een dode gevallen. Het complex is compleet uitgebrand en niet meer bewoonbaar.

De brand brak zondagavond omstreeks 21:00 uit. Tegen 2:30 had de brandweer het vuur geheel onder controle, waarna het nog tot maandagmiddag duurde voordat de brand helemaal uit was. Het blussen werd bemoeilijkt door de harde wind (zie ook storm Franklin).

In de loop van maandagmiddag werd met hulp van speurhonden in het uitgebrande pand het lichaam gevonden van een man die werd vermist. Dertig andere bewoners van het appartementencomplex konden in veiligheid werden gebracht en zijn voor nu opgevangen in een hotel. Voor hen zal later naar structurele opvang worden gezocht, aangezien ze niet terug kunnen naar hun volledig uitgebrande woningen.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Bewoners vertellen dat ze op het moment dat de brand uitbrak, een lichtflits zagen in het appartement van de omgekomen man. Het vuur greep daarna razendsnel om zich heen, aangewakkerd door de hevige wind.

Bronnen

[bewerken]