Naar inhoud springen

Groningen: explosieven gevonden in appartement na ontploffing

Uit Wikinieuws

4 mei 2020 

In een appartement aan de Wibenaheerd in Groningse wijk Beijum-Oost heeft zich afgelopen vrijdagavond een explosie voorgedaan. Aanvankelijk werd gedacht dat een oven of gasfornuis de explosie had veroorzaakt. De politie kreeg zaterdagmiddag echter nieuwe informatie in handen waaruit bleek dat er mogelijk explosieve stoffen in de betreffende woning aanwezig waren, waarop over werd gegaan tot ontruiming van het appartement. De EOD trof inderdaad verboden explosieve stoffen aan en heeft deze inmiddels onschadelijk gemaakt.

De twee bewoners van de woning waar de explosie plaatsvond, een man en een vrouw, raakten daarbij lichtgewond. Zij zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Ze zitten nog vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Ook een aantal andere woningen in het appartement raakten door de explosie licht beschadigd.

Het onderzoek naar de explosie is inmiddels afgerond. De overige ca. 50 bewoners van het appartement, die zaterdagavond voor een tweede keer binnen 24 uur moesten worden geëvacueerd, konden zondagavond weer terugkeren naar hun eigen woningen.

Bronnen

[bewerken]