Grand Prix in Spa verlengd tot minimaal 2021

Uit Wikinieuws
Circuit Spa-Francorchamps

16 juni 2018 

Er zal ook de komende drie jaar een Grand Prix van België worden gehouden op het circuit van Spa-Francorchamps. Dit zijn de Waalse minister van Economische Zaken, Pierre-Yves Jeholet (MR), en de nieuwe Formule-1-eigenaar Liberty Media (en) overeengekomen. Het huidige contract zou na de races van dit jaar aflopen.

De Grand Prix van België maakt verliezen waarvoor de Waalse regering opdraait. Minister Jeholet noemde de overeenkomst niettemin een bon accord. Tegenover de verliezen van 5 miljoen euro voor de regering staan dan ook 20,5 miljoen euro opbrengsten voor de Waalse economie en bij elkaar 29 miljoen voor de Belgische economie in het totaal.

Voor de organisatie van dit jaar zijn al 200.000 kaarten verkocht, waarvan er 75.000 alleen voor de zaterdag gelden wanneer de races plaatsvinden. Door de successen van Max Verstappen bevinden zich daar de laatste jaren ook veel Nederlanders tussen. Ondanks de stijgende bezoekersaantallen blijft SPA GP, de organisatie achter de races, de kosten opstapelen. Minister Jeholet heeft er op aangedrongen dat de organisatie de kosten gaat drukken.

Bronnen[bewerken]