Graf weduwe Wittenberg geopend

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

9 november 2006 

Het graf van de in 1999 vermoorde weduwe Wittenberg uit Deventer is vandaag geopend, na vermoedens van opiniepeiler Maurice de Hond dat het mes waarmee de weduwe is vermoord, onder haar grafsteen ligt.

Ernest Louwes, die tot 12 jaar veroordeeld is voor de moord maar de moord altijd heeft ontkend, had een kortgeding aangespannen tegen het Openbaar Ministerie om het graf te laten openen. Het OM wilde dit in eerste instantie niet, maar Louwes was ervan overtuigd dat het mes onder de grafsteen ligt. Deze bewering baseert hij op onderzoek van opinieleider Maurice de Hond, die gelooft dat de klusjesman van de weduwe, Michael de J., de echte dader van de moord is.

Omdat het OM in eerste instantie het graf niet wilde openen, liet De Hond het graf van de weduwe tot voor kort bewaken door een bewakingsfirma, om ervoor te zorgen dat het mes, dat onder de grafsteen zou moeten liggen, niet werd weggehaald door De J. of anderen. De Hond stopte met de beveiliging van het graf na verzoeken van de familie van Wittenberg.

Direct na de uitspraak van de rechter is het graf geopend door de technische en tactische recherche van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland, die nog nooit bij de zaak betrokken zijn geraakt. Zij werden bijgestaan door mensen van het Nederlands Forensisch Instituut.

De recherche zou tegen verslaggevers van de Volkskrant hebben gezegd, dat er niks onder de grafsteen is gevonden.

Later gaf het OM een persbericht uit dat er in het graf inderdaad geen mes of gelijksoortig voorwerp is gevonden.

Bronnen[bewerken]