Naar inhoud springen

Gorinchem: vrachtwagen valt op bestelbus

Uit Wikinieuws

30 januari 2023 

Op de A15 heeft zich maandagmorgen omstreeks 08.30 uur een nogal ongewoon verkeersongeluk voorgedaan. Een vrachtwagen die ziekenhuisafval vervoerde, raakte door nog onduidelijke oorzaak van het viaduct en viel vervolgens enkele meters naar beneden, gevolgd door de oplegger met afval. De vrachtwagen belandde op de Zandkade, precies op een bestelbus.

Zowel de 26-jarige bestuurder van de vrachtwagen als de bestuurder van de bestelbus raakten lichtgewond. Zij konden nog op eigen kracht uit de voertuigen komen, waarna ze door ambulancepersoneel werden onderzocht. Ze zijn vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, waar de vrachtwagenchauffeur vanwege kneuzingen een nacht zal moeten blijven. In de loop van de dag zijn de beide voertuigen geborgen en de weg is inmiddels weer vrijgegeven. Van de vrachtwagen is weinig meer over.

Volgens burgemeester Reinie Melissant en de brandweer hebben de betrokkenen ongelofelijk veel geluk gehad dat ze bij het ongeval alleen maar lichte verwondingen opliepen. Gorinchem is "aan een ramp ontsnapt", aldus de burgemeester.

Bronnen

[bewerken]